2012. március 16., péntek

Teriyaki húsgolyó

Ha ízlik az étel, mással is el lehet készíteni nem csak húsgolyóval, úgyhogy a szószt érdemes jól megjegyezni, mert jó pl. sült csirkeszárnyhoz, oldalashoz és még egy csomó más húsféléhez. Egyszerű, nem túl drága de villantós étel :)

Elkészítési idő: kb. 1 1/2 óra


Hozzávalók a húsgolyóhoz:
  • 600 gramm darált sertéshús
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 2 szál újhagyma
  • 40 gramm zsemlemorzsa
  • 12 gramm reszelt gyömbér
  • 2 evőkanál szezámmag
Hozzávalók a teriyaki mártáshoz:
  • 100 ml szójaszósz
  • 110 gramm nyírfacukor (vagy sima)
  • 120 ml víz
  • 1 evőkanál rizsecet
  • 1 evőkanál szezám olaj
  • 12 gramm reszelt gyömbér
  • 1 púpos evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés:
  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra
  2. Keverjük össze a húsgolyó hozzávalóit(kivéve a szezámmagot) és sütőpapírral bélelt tepsibe gyúrjunk belőle dió nagyságú golyókat.
  3. Tegyük a meleg sütőbe 40 percre.
  4. Közben készítsük el a mártás hozzávalóit, az étkezési keményítőn kívül mindent tegyünk egy edénybe és tegyük fel a tűzre alacsony lángon.
  5. Mikor felforrt az étkezési keményítőt keverjük össze annyi vízzel, hogy simára tudjuk keverni, majd öntsük bele a forró mártásba.
  6. Pár másodperc alatt besűrűsödik, zárjuk el és tegyük félre.
  7. Ha kész a húsgolyó tegyük ki egy tálba és öntsük nyakon a szósszal.
  8. Szórjuk meg szezámmaggal és újhagymával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése