Elkészítési idő: kb. 1 1/2 óra
Hozzávalók a húsgolyóhoz:
- 600 gramm darált sertéshús
- 1 evőkanál szójaszósz
- 2 szál újhagyma
- 40 gramm zsemlemorzsa
- 12 gramm reszelt gyömbér
- 2 evőkanál szezámmag
- 100 ml szójaszósz
- 110 gramm nyírfacukor (vagy sima)
- 120 ml víz
- 1 evőkanál rizsecet
- 1 evőkanál szezám olaj
- 12 gramm reszelt gyömbér
- 1 púpos evőkanál étkezési keményítő
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra
- Keverjük össze a húsgolyó hozzávalóit(kivéve a szezámmagot) és sütőpapírral bélelt tepsibe gyúrjunk belőle dió nagyságú golyókat.
- Tegyük a meleg sütőbe 40 percre.
- Közben készítsük el a mártás hozzávalóit, az étkezési keményítőn kívül mindent tegyünk egy edénybe és tegyük fel a tűzre alacsony lángon.
- Mikor felforrt az étkezési keményítőt keverjük össze annyi vízzel, hogy simára tudjuk keverni, majd öntsük bele a forró mártásba.
- Pár másodperc alatt besűrűsödik, zárjuk el és tegyük félre.
- Ha kész a húsgolyó tegyük ki egy tálba és öntsük nyakon a szósszal.
- Szórjuk meg szezámmaggal és újhagymával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése