Hozzávalók:
- 3 db csirkemell (kb 400 gramm/db)
- 6 evőkanál olaj vagy vaj
- 8 púpos teáskanál thai vörös curry fűszerkeverék
- 1 púpos teáskanál füstölt csipős füszerpaprika
- 1db 400 grammos darabolt paradicsom konzerv
- 4dl kókusztej
- 6 db kaffir lime levél
- 1 teáskanál só
- 1 csokor korianderzöld
- 1 csokor újhagyma
- 100 gramm babcsíra
- Vágjuk fel a csirkét csíkokra
- Hevítsük a zsiradékot és keverjük bele a fűszerkeveréket, pirítsuk egy kicsit, majd tegyük bele a csirkecsíkokat.
- Kevergetve pirítsuk 5-10 percig majd öntsük rá a paradicsomkonzervet
- Öblítsük ki a konzerves dobozt vízzel és öntsük hozzá ezt is a húshoz.
- Tegyük bele a lime leveleket és a sót, takarjuk le és kis lángon főzzük 1 órát, amíg a csirke puha nem lesz.
- Öntsük hozzá a kókusztejet és forraljuk 10 percig.
- Válasszuk külön a szárát a koriandernek a levelétől és a leveleket daraboljuk nem túl apróra
- Az újhagymát vágjuk karikákra
- Zárjuk el a lángot és tegyük bele a csírát, az újhagymát és a koriandert (a korianderből és az újhagymából tegyünk félre a díszítéshez)
- Lefedve hagyjuk állni 10 percet, tálaljuk rizzsel és díszítsük a félretett korianderrel és újhagymával.
- thai vörös curry fűszerkeveréket a culinaris-ban veszem (budapestiek előnyben), de gondolom máshol is fel lehet lelni ilyesmit, léteznek különböző curry paszták, hipermarketekben szoktam látni, helyettesíthető azzal is
- nem kell megijedni a rengeteg fűszertől, kell bele ennyi, sőt több is mehet bele :)
- a füstölt pirospaprika helyettesíthető hagyományos magyar fűszerpaprikával
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése