2012. március 4., vasárnap

Thai vörös curry csirkével és kókusztejjel

És ismét a thai étterem hatása :) Az elkészítése nem túl bonyolult, maximum némely alapanyag beszerzése lehet macerás.
  
Elkészítési idő: 1,5-2 óra

Hozzávalók:
  • 3 db csirkemell (kb 400 gramm/db)
  • 6 evőkanál olaj vagy vaj
  • 8 púpos teáskanál thai vörös curry fűszerkeverék
  • 1 púpos teáskanál füstölt csipős füszerpaprika
  • 1db 400 grammos darabolt paradicsom konzerv
  • 4dl kókusztej
  • 6 db kaffir lime levél
  • 1 teáskanál só
  • 1 csokor korianderzöld
  • 1 csokor újhagyma
  • 100 gramm babcsíra
Elkészítés:
  1. Vágjuk fel a csirkét csíkokra
  2. Hevítsük a zsiradékot és keverjük bele a fűszerkeveréket, pirítsuk egy kicsit, majd tegyük bele a csirkecsíkokat.
  3. Kevergetve pirítsuk 5-10 percig majd öntsük rá a paradicsomkonzervet
  4. Öblítsük ki a konzerves dobozt vízzel és öntsük hozzá ezt is a húshoz.
  5. Tegyük bele a lime leveleket és a sót, takarjuk le és kis lángon főzzük 1 órát, amíg a csirke puha nem lesz.
  6. Öntsük hozzá a kókusztejet és forraljuk 10 percig.
  7. Válasszuk külön a szárát a koriandernek a levelétől és a leveleket daraboljuk nem túl apróra
  8. Az újhagymát vágjuk karikákra
  9. Zárjuk el a lángot és tegyük bele a csírát, az újhagymát és a koriandert (a korianderből és az újhagymából tegyünk félre a díszítéshez)
  10. Lefedve hagyjuk állni 10 percet, tálaljuk rizzsel és díszítsük a félretett korianderrel és újhagymával.
Megjegyzések:
  • thai vörös curry fűszerkeveréket a culinaris-ban veszem (budapestiek előnyben), de gondolom máshol is fel lehet lelni ilyesmit, léteznek különböző curry paszták, hipermarketekben szoktam látni, helyettesíthető azzal is
  • nem kell megijedni a rengeteg fűszertől, kell bele ennyi, sőt több is mehet bele :)
  • a füstölt pirospaprika helyettesíthető hagyományos magyar fűszerpaprikával


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése