Elkészítés ideje: kb. fél óra
Hozzávalók:
- 500 gramm friss tortellini
- 3 evőkanál olivaolaj
- 1 közepes fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 liter zöldségalaplé
- 200 gramm zöldborsó
- 200 gramm császárszalonna
- 200 gramm tejföl
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 4 evőkanál felaprított petrezselyem
- Aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát
- A 3 evőkanál olajon pirítsuk 3 percig
- Öntsük fel az alaplével, várjuk meg míg felforr.
- Tegyük bele a borsót, várjuk meg míg felforr.
- Tegyük bele a tortellinit és főzzük az tasakon található főzési idő betartásával
- Keverjük össze a tejfölt és az étkezési keményítőt
- Közben szeleteljük fel a császár szalonnát és pirítsuk meg teflon serpenyőben.
- Ha megfőtt a tortellini, tegyük a keményítős tejfölt a levesbe, várjuk meg míg felforr(besűrűsödik)
- Zárjuk el és tegyük bele a petrezselymet
- Tálaljuk a sült császárral és reszelt sajttal
- ha csak szárított tortellinit kapunk elég a fele mennyiség
- a császárszalonna elhagyható és akkor ha nem húsos tortellinit veszünk, vegetáriánusoknak is laktató fogás
- minél több a petrezselyem benne annál finomabb (szerintem)
- parmezánt javaslok hozzá, de lehet mozzarella vagy valami füstölt sajt esetleg.
- vegyünk ki 1 dl levet és keverjük bele a tejfölös keményítőbe mielőtt beletesszük a levesbe, ezzel csökkentjük az esélyt hogy kicsapódjon a tejföl a levesben. (bár ez csak esztétikai kérdés, hisz ízre ugyanolyan csak nem olyan szép)
- másnap is ehető csak leves helyett már sima tésztaételnek számít :) mert nagyon besűrűsödik
tiz éve ? Hát micsoda arcátlan módon való szemen köpése ez a múltnak ?
VálaszTörlésHát én egyszer nem ettem ilyet....