Hozzávalók:
- 1 kacsamell (kb 350 gramm)
- 30 gramm gyömbér (karikákra vágva)
- 2 vékony szál citromfű
- 1,5 liter zöldségalaplé
- 150 gramm gyufaszálra szeletelt répa
- 60 gramm vékony karikákra vágott újhagyma, a zöldjével együtt
- 1 evőkanál osztiga szósz
- 1 evőkanál szója szósz
- 100 gramm üvegtészta
- 25 gramm szárított shitakee gomba
- 100 gramm babcsíra
- 1 csomag koriander
Elkészítés:
- Öntsük le a szárított shitakee gombát forró vízzel és tegyük félre állni.
- A kacsamellet mossuk meg, töröljük szárazra és a bőrét vagdossuk be
- Egy felhevített serpenyőben a bőrével lefelé kezdjük el pirítani
- Ha a bőre megpirult fordítsuk meg és pirítsunk egy kicsit a másik oldalán is.
- Szedjük ki az edényből a kacsát, öntsük ki a kisült zsiradékot.
- Töröljük ki a lepirult zsírt egy konyhai papírtörlővel, majd tegyük vissza a kacsamellet és öntsük fel 1,5 liter zöldségalaplével.
- Válasszuk külön a koriander leveleket a szárától.
- Tegyük bele a gyömbért és a citromfüvet és a koriander szárait, majd főzzük amíg a kacsamell puha lesz. (kb. 1 óra)
- Szedjük ki a kacsamellet, bőrözzük le, és vágjuk vékony szeletekre
- A lét szűrjük le.
- Tegyünk az elforrt víz helyére vizet (fél liter - a shitakee vizét is használhatjuk), tegyük bele a szójaszószt, az osztiga szószt, a vékony szeletekre vágott kacsát és a csíkokra vágott shitakee gombát.
- Forraljuk fel, majd hagyjuk rotyogni 10 percig.
- Zárjuk el tegyük bele a száraz üvegtésztát, a répát, a csírát és a hagyma nagy részét (tartsunk meg egy kicsit a díszítéshez)
- Hagyjuk állni 10 percet.
- Tálaláskor szórjuk rá a felvágott koriander zöldet és a maradék hagymát.
- Tegyünk mellé lime gerezdet és kínáljunk hozzá siracha szószt (ez egy thai csiliszósz).
- az üvegtésztát nem kell főzni csak hagyni kell hogy megszívja magát a forró levesben, ha nem ilyen tésztát használunk akkor a zöldségek bele tétele előtt tegyük a levesbe és forraljuk addig amíg meg nem fő.
- a csípős ízek kedvelői tehetnek a lébe csilipaprikát vagy siracha szószt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése