Hozzávalók:
- 3 evőkanál olíva olaj
- 1 nagy fej fehér hagyma (kb. 100 gramm)
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 250 gramm répa kockára vágva
- 600 gramm hámozott kimagozott paradicsom (lehet konzerv is)
- 40 gramm aszalt paradicsom (aprítva)
- fél liter szárnyas vagy zöldség alaplé
- 2 teáskanál füstölt fűszerpaprika (csípős vagy édes)
- 1 csipet sáfrány (nem kötelező)
- só és bors
- 3 evőkanál olíva olajon pirítsuk a hagymát 5 percig
- Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pirítsuk további 1 percet
- Majd tegyük bele a répát, a paradicsomokat (darabolt és szárított)
- Öntsük fel az alaplével és tegyük bele a fűszereket
- Főzzük 30-40 percig, amíg a répa puha nem lesz, pótoljuk ez elforrt vizet.
- Turmixoljuk össze, kóstoljuk meg és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd forraljuk fel.
- Tegyünk rá mozzarella sajtot és/vagy baconszalonnával pirított kenyérkockát.
Megjegyzés:
- Hígíthatjuk tejjel vagy tejszínnel ha "lágyabb" ízre vágyunk
- Ha a csípőset szeretjük akkor se tegyünk bele 2 tk csípős fűszerpaprikát, mert eszméletlen csípős lesz, akkor csináljuk felesbe (1tk csípős, 1tk édes).
Most akkor megszűnt ez az oldal ?
VálaszTörlésNem dehogy. Csak egy kis írói válság.
VálaszTörlés