2012. március 13., kedd

Krémleves tortellinivel és sült császárral

Sűrűn előforduló recept a konyhámban, körülbelül 10 éve főzöm ezt az ételt, bár sült császár most volt először hozzá, de határozottan állítom, hogy jó ötlet volt :)
Elkészítés ideje: kb. fél óra

Hozzávalók:
  • 500 gramm friss tortellini
  • 3 evőkanál olivaolaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 liter zöldségalaplé
  • 200 gramm zöldborsó
  • 200 gramm császárszalonna
  • 200 gramm tejföl
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 4 evőkanál felaprított petrezselyem
Elkészítés:
  1. Aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát
  2. A 3 evőkanál olajon pirítsuk 3 percig
  3. Öntsük fel az alaplével, várjuk meg míg felforr.
  4. Tegyük bele a borsót, várjuk meg míg felforr.
  5. Tegyük bele a tortellinit és főzzük az tasakon található főzési idő betartásával
  6. Keverjük össze a tejfölt és az étkezési keményítőt
  7. Közben szeleteljük fel a császár szalonnát és pirítsuk meg teflon serpenyőben.
  8. Ha megfőtt a tortellini, tegyük a keményítős tejfölt a levesbe, várjuk meg míg felforr(besűrűsödik)
  9. Zárjuk el és tegyük bele a petrezselymet
  10. Tálaljuk a sült császárral és reszelt sajttal
Megjegyzések:
  • ha csak szárított tortellinit kapunk elég a fele mennyiség 
  • a császárszalonna elhagyható és akkor ha nem húsos tortellinit veszünk, vegetáriánusoknak is laktató fogás
  • minél több a petrezselyem benne annál finomabb (szerintem)
  • parmezánt javaslok hozzá, de lehet mozzarella vagy valami füstölt sajt esetleg.
  • vegyünk ki 1 dl levet és keverjük bele a tejfölös keményítőbe mielőtt beletesszük a levesbe, ezzel csökkentjük az esélyt hogy kicsapódjon a tejföl a levesben. (bár ez csak esztétikai kérdés, hisz ízre ugyanolyan csak nem olyan szép)
  • másnap is ehető csak leves helyett már sima tésztaételnek számít :) mert nagyon besűrűsödik

1 megjegyzés:

  1. tiz éve ? Hát micsoda arcátlan módon való szemen köpése ez a múltnak ?
    Hát én egyszer nem ettem ilyet....

    VálaszTörlés