A titkos hozzávaló a 2 evőkanálnyi vörös lencse, sűrítésnek ( rántás nincs benne ) és a beltartalom növeléséhez.
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 2 evőkanál vaj
- 1 fej lila hagyma
- 1 tk garam masala
- 1 tk őrölt római kömény
- 1/2 tk gyömbér por
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 púpos tk virágoskút ételízesítő
- 3 deci víz (vagy zöldségalaplé, ekkor az ételízesítő elhagyható)
- 3 babérlevél
- egy pár szál zeller zöld vagy egy szál szárzeller
- 2 evőkanál vörös lencse
- 1 kg paradicsom
- A vajon pirítsuk meg a feldarabolt hagymát
- Tegyük bele a fűszereket ( gyömbér, kömény, garam masala ) és kevergessük egy pár másodpercig
- Rakjuk hozzá a felvágott vagy szétnyomott fokhagymát és az ételízesítőt
- Öntsük fel a 3 dl vízzel és tegyük bele a zellert a babérlevelet és a felkockázott paradicsomokat és a vörös lencsét.
- Főzzük fél órát
- Passzírozzuk át vagy turmixoljuk össze, természetesen előtte vegyük ki a babérlevelet :)
MA készítem másodjára!
VálaszTörlés1,20 kg paradicsom került bele
Illetve petrezselyem zöld a kertből.
Akkor nem volt olyan rossz :) A petrezselyem meg mindenben finom :)
VálaszTörlésJó lett :) Trappista és Parmezán keverékével szórtam meg :) kb. 2 literre futott fel a hozam :D
VálaszTörlés