2011. július 4., hétfő

Gold fishli

A recept eredetije itt található, néhány módosítást eszközöltem rajta és tettem bele sütőport, hogy pufókabb halacskák legyenek. Habár a recept nagyon bejön, finomak a halacskák, de ennyire még nem untam semmit szaggatni :)   Ezek a halak nagyon picik, a sok apró darab díszítése, a cafatok újragyúrása.

Ha azt szeretnénk hogy jobban hasonlítson az eredeti gold fishli-re, akkor használjunk csak sima lisztet és kevésbé karakteres sajtot, illetve díszítés előtt megkenhetjük tojással, hogy fényesebb is legyen. Persze ez utóbbi még jobban meglassítja az egész folyamatot :)  Ha valaki kipróbálja így is, számoljon be róla :)

Hozzávalók:
  • 200 gramm sárga cheddar sajt
  • 70 gramm vaj
  • 80 gramm sima liszt
  • 30 gramm tk liszt
  • 1/8 tk só
  • 1/2 tk sütőpor
  • kevés fokhagymapor
  • díszítésnek fekete és fehér szezámmag esetleg mák
Elkészítés:
  1. Gyúrjuk össze a hozzávalókat.
  2. Ha nagyon ragad és kezelhetetlen, tegyük a hűtőbe egy időre.
  3. Nyújtsuk vékonyra, szaggassuk halacska formára és díszítsük ízlés szerint.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt süssük készre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése