2011. július 15., péntek

Vegán banános keksz puffasztott quinoával

Viszonylag egészséges nassolni való, legközelebb meg fogom próbálni, hogy valamennyi teljes kiőrlésű liszttel helyettesítem a sima liszt negyedét és kevesebb zsiradékot teszek bele. Aznap ropogósabb az állaga, de napok múlva is fogyasztható. Én szendvicssütinek készítettem mogyorókrémmel.



Elkészítési idő: 1 óra 10 perc

Hozzávalók ( kb 24 db sütihez vagy 12 db sütiszendvicshez ) :
  • 180 ml növényi olaj
  • 1 evőkanál melasz ( elhagyható )
  • 100 gramm nyírfacukor ( lehet sima kristálycukor is)
  • 2 nagy banán szétnyomva
  • 2 tk vaníliapor
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1/4 tk só
  • 300 gramm liszt
  • 20 gramm puffasztott quinoa
Elkészítés:
  1. Keverjük össze a melaszt és a cukrot az olajjal. Ajánlott kézi mixerrel, mert a melasz elég makacs, elfáradt a karom míg habverővel összedolgoztam.
  2. Tegyük bele a szétnyomott banánt
  3. Keverjük el
  4. Egy másik edényben keverjük össze a száraz hozzávalókat ( liszt, só, sütőpor, vanília, quinoa )
  5. Majd kezdjük el belekeverni az olajos keverékbe.
  6. Tegyük fél órára hűtőbe
  7. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra
  8. Nedves evőkanállal szaggassunk belőle darabokat, gyúrjuk golyóvá, tegyük sütőpapírra és kicsit lapogassuk el. Elég puha és ragacsos a tészta de ne ijedjünk meg tőle :) Két tepsire elfér.
  9. 15 perc alatt süssük készre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése