Hozzávalók:
- 120 gramm tej
- 120 gramm joghurt
- 3/4 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk só
- 1 tk agávészirup
- 280 gramm tönkölyliszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- A száraz hozzávalókat keverjük össze egy kevés liszt kivételével, majd keverjük össze a tejjel és a joghurttal, gyúrjunk belőle lágy, de nem ragadós tésztát.
- A félretett lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá gyúrás közben. Liszttől függ, hogy kell-e végül az egész, vagy még ki is kell majd egészíteni.
- Hagyjuk állni 30 percet.
- Osszuk el 6 darabra.
- A fokhagymát nyomjuk bele 1 evőkanál olajba és a mikróba tegyük be pár másodpercre.
- Nyújtsuk a darabokból köröket a felét kenjük meg a fokhagymás olajjal hajtsuk rá a másik felét és nyújtsunk rajta még egyet, hogy a két oldal jobban összetapadjon.
- Melegítsünk elő egy vastag falú serpenyőt vagy teflonedényt, a kenyerek egyik oldalát kenjük meg olajjal és ezzel az oldallal lefelé tegyük a serpenyőbe, hagyjuk sülni kb. 1 percig, majd kenjük meg a tetejét is olajjal, fordítsuk át és süssük ismét 1 percig. Tegyük ezt a többi kenyérrel is. A kész kenyereket tegyük konyharuhába, hogy ne hűljenek ki amíg sül a többi.
Mivel fokhagymás olajat kenünk közé a kenyér sütés után könnyen szétnyitható, ezért könnyű belőle "szendvicset" csinálni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése