A recept egy tetemesebb adag elkészítésére elég, de ha nem is fogy el a maradék sokféleképpen hasznosítható pl melegszendvicskrémnek vagy tortilla lapba tekerve, uzsonnára.
Ha nem akarunk ennyi sokat csinálni felezzük a receptet. A paradicsomkonzervből nyugodtan ekkor is tegyük bele az egészet, max. ne tegyünk hozzá plusz vizet.
Hozzávalók:
- 6 evőkanál kókuszzsír
- 1 kg kockázott csirkehús
- 2 fej hagyma
- 10 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál őrölt kömény
- 3 teáskanál őrölt koriander
- 5 teáskanál tandori masala
- 2 teáskanál gyömbérpor vagy frissen reszelt gyömbér
- 1 doboz 400 grammos darabolt paradicsom
- 2 nagyobb babérlevél
- 4 evőkanál tejföl vagy joghurt
- A kókuszzsíron pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát majd tegyük rá a fűszereket kivéve a babérlevelet
- Pirítsuk a fűszereket pár percig majd tegyük bele a felkockázott csirkét, kevergessük nagy lángon amíg át nem fehéredik
- Ekkor tegyük bele a konzerv paradicsomot, a konzervet öblítsük ki egy deci vízzel és azt is tegyük bele, nehogy kárba menjen bármi a paradicsomból.
- Tegyük bele a babérlevelet, várjuk meg míg felforr, fedjük le és vegyük kis lángra.
- Körülbelül két órát kell főzni, amíg a húskockák szétfőnek és masszívabb keverés hatására a hús rostjaira esik szét.
- Ezen a ponton kóstoljuk meg, ha nem elég ízes, akkor tegyünk bele sűrített paradicsomot is.
- Tegyük bele a tejfölt vagy a joghurtot, keverjük össze, majd szórjuk meg petrezselyemmel.
- Tálaljuk rizzsel vagy/és naan kenyérrel. Evéskor kanalazhatunk rá joghurtot vagy tejfölt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése