2011. május 22., vasárnap

Palak paneer - पालक पनीर

Mivel most sok a spenót a telken :) És hát akkor nincs mit tenni enni kell :) A szokásos murg bhurta-n kívül amit rendszeresen eszünk, készítettem egy spenótos ételt is. A héten már próbálkoztam spenótos étellel, de nem egészen úgy sikerült ahogy szerettem volna, azon még fejlesztenem kell, de ezen már nem. :)

Hozzávalók:
  • 250 gramm spenót, tisztítás után 200 gramm
  • 1 doboz 250 gramm paneer sajt, helyettesíthető több helyen kapható halumi sajttal
  • 2 löttyintés tej
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 2 gerezd szétnyomott fokhagyma
  • 1/2 tk őrölt koriander
  • só és bors
Elkészítés:
  1. Forraljunk fel vizet és dobjuk bele a spenótot 3 percre, majd gyorsan vegyük ki és hideg vízzel hűtsük le, hogy szép zöld maradjon.
  2. Tegyük aprítógépbe egy kis tejjel és turmixoljuk össze. Tegyük félre.
  3. Egy teflonserpenyőben hevítsünk 1 evőkanál olajat, tegyük bele az egyik fokhagymát és az őrölt koriandert, pirítsuk kicsit.
  4. Mikor a fűszerek már illatoznak, tegyük hozzá a kockára vágott sajtot és rázva-keverve pirítsuk amíg a sajtkockák szépen megpirulnak.
  5. Vegyük ki a sajtot a serpenyőből és tegyük bele a leturmixolt spenótot a másik fokhagymát és a gyömbért, forraljuk össze, majd tegyük bele vissza a sajtot.
  6. Keverjük össze, kóstoljuk meg és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Vigyázzunk mert a halumi elég sós sajt.
  7. Tálaljuk joghurttal és naan kenyérrel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése