2011. május 5., csütörtök

Polenta pizza

Költség hatékony, gyors és finom.  Ez a 100 grammnyi kukoricadara 4 embernek bőven elég. Olyanoknak akik nem tudják elképzelni az étkezést hús nélkül, kínálhatunk hozzá parmezános morzsába panírozott rántott húst. Számomra önálló étkezésként is megállja a helyét.


Hozzávalók:
  • 100 gramm kukoricadara
  • 400 gramm víz
  • 1 mozzarellagolyó
  • 200 gramm darabolt konzervparadicsom, vagy friss
  • 8 újhagyma
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 gramm parmezánsajt
  • friss bazsalikom
  • oregánó, só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
  1. A vizet forraljuk fel, tegyük bele a darát és egy negyed teáskanál sót, keverjük jól össze, takarjuk le és a lehető legkisebb lángon főzzük meg, a kukoricadara csomagolásán található ideig. Bár a zacskó 40 percet írt, a puliszkám 20 perc alatt elfőtte a levét és megpuhult.
  2. Daraboljuk fel az újhagymát és a zöldjét keverjük az elkészült polentába, kóstoljuk meg és ízlés szerint sózzuk meg. Tegyük vissza a fedelét és hagyjuk állni amíg a többi dolgot elkészítjük.
  3. Az újhagyma fehér darabolt részét az 1 evőkanál oliva olajon pirítsuk meg, tegyük bele a szétnyomott fokhagymát majd a paradicsomot.
  4. Fűszerezzük fél teáskanál szárított oregánóval, reszeljünk rá egy leheletnyi szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk és rotyogtassuk 2 percig.
  5. Egy sütőtálat olajozzunk ki és simítsuk bele a polentát, tegyük rá a reszelt parmezánt, kanalazzuk rá a paradicsomszószt, szórjuk meg apróra vágott friss bazsalikommal és karikázzuk rá a mozzarellát.
  6. Tegyük forró sütőbe ameddig a mozzarella megpirul. ( kb. 15 perc - 230 fokon )
  7. Tálaljuk salátával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése