2011. április 24., vasárnap

Fahéjas cukros muffin

Könnyű, levegős, fánkszerű tésztából készült muffin. Mivel elég levegős, sütés után tölthetünk bele nyomózsákból, lekvárt vagy csokoládét. Esetleg fahéjas-cukor helyett márthatjuk olvasztott csokoládéba és szórhatunk rá cukorgyöngyöt, diót vagy mogyorót, így egészen fánk szerű lesz, kivéve hogy nem tocsog az olajban :)



 Hozzávalók:
  • 150 gramm tönkölyfehérliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 zöld citrom reszelt héja
  • 1 tk vaníliapor
  • 2 tk zöld citromlé
  • 1 tojás
  • 170 gramm tejföl
  • 15 gramm olaj
  • 25 gramm agave szirup
  • 2 evőkanál cukor ( por vagy kristály - attól függően, zavar-e ha recseg a fogad alatt)
  • 1 púpos teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál vaj
Elkészítés:
  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra
  2. Keverjük össze  a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a citromhéjjal és a vaníliaporral
  3. Egy másik edényben habverővel keverjük habosra a tojást, majd tegyük bele a szirupot, a tejfölt, az olajat és a citromlét
  4. Keverjük hozzá a száraz hozzávalókat
  5. Osszuk el egyenletesen 12 kiolajozott muffinformába
  6. Tegyük a sütőbe 10 percre
  7. Közben olvasszuk meg az 1 evőkanál vajat
  8. Keverjük össze a két evőkanál cukrot a fahéjjal.
  9. Vegyük ki a sütőből a formákat hagyjuk pihenni 10 percet
  10. Borítsuk ki a formából
  11. Kenjük meg vajjal a tetejét és forgassuk bele a fahéjas cukorba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése