Hozzávalók:
- 2 kisebb lila hagyma ( összesen kb. 120 gramm )
- 250 gramm sárgarépa
- 6 gerezd fokhagyma
- 8 kápia paprika vagy piros pritamin
- 4 db fél aszalt paradicsom
- 1 kis csokor bazsalikom
- 1 kisebb szál kakukkfű
- 1 liter zöldségalaplé
- 250 ml tej
- 3 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál oliva olaj
Elkészítés:
- Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és a félbevágott kimagozott paprikákat tegyük rá, vágott felével lefelé.
- Tegyük az előmelegített sütőbe legmagasabb hőfokra, vagy akinek van grillező fokozatra
- Addig süssük míg a héja el nem feketedik, ekkor szedjük ki egy mély tálba és szorosan fedjük le fóliával (így könnyebben le tudjuk majd húzni a héját)
- Daraboljuk fel a hagymát, fokhagymát a répát és az aszalt paradicsomot
- 3 evőkanál olajon kezdjük el kevergetve pirítani 5 percig
- Öntsük fel az alaplével és tegyük bele a kakukkfüvet és a bazsalikom szárait (a leveleit majd később adjuk hozzá)
- Főzzük fél órát, vagy ameddig a répa meg nem puhul
- Szedjük ki a kakukkfüvet és a bazsalikomszárakat
- Szabadítsuk meg a paprikákat a héjuktól és turmixoljuk össze a levessel együtt.
- Vágjuk fel a bazsalikomleveleket és tegyük bele majd öntsük bele a tejet és a tejfölt, keverjük jól össze
- Kóstoljuk és tegyünk bele ízlés szerint sót és borsot
- Tálaljuk mozzarella golyóval és apróra vágott bazsalikommal vagy tejföllel és metélőhagymával
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése