2011. április 14., csütörtök

Sültpaprika és répa krémleves

Megint leves :) A levesekkel nem tudok betelni. Volt itthon egy zacskó maradék biorépa a SPAR-ból amit nem akartam hagyni kárba veszni, ezért készült ez a leves. Nem bántam meg :)

Hozzávalók:
  • 2 kisebb lila hagyma ( összesen kb. 120 gramm )
  • 250 gramm sárgarépa
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 8 kápia paprika vagy piros pritamin
  • 4 db fél aszalt paradicsom
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 1 kisebb szál kakukkfű
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 250 ml tej
  • 3 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál oliva olaj

Elkészítés:
  1. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és a félbevágott kimagozott paprikákat tegyük rá, vágott felével lefelé.
  2. Tegyük az előmelegített sütőbe legmagasabb hőfokra, vagy akinek van grillező fokozatra
  3. Addig süssük míg a héja el nem feketedik, ekkor szedjük ki egy mély tálba és szorosan fedjük le fóliával (így könnyebben le tudjuk majd húzni a héját)
  4. Daraboljuk fel a hagymát, fokhagymát a répát és az aszalt paradicsomot
  5. 3 evőkanál olajon kezdjük el kevergetve pirítani 5 percig
  6. Öntsük fel az alaplével és tegyük bele a kakukkfüvet és a bazsalikom szárait (a leveleit majd később adjuk hozzá)
  7. Főzzük fél órát, vagy ameddig a répa meg nem puhul
  8. Szedjük ki a kakukkfüvet és a bazsalikomszárakat
  9. Szabadítsuk meg a paprikákat a héjuktól és turmixoljuk össze a levessel együtt.
  10. Vágjuk fel a bazsalikomleveleket és tegyük bele  majd öntsük bele a tejet és a tejfölt, keverjük jól össze
  11. Kóstoljuk és tegyünk bele ízlés szerint sót és borsot
  12. Tálaljuk mozzarella golyóval és apróra vágott bazsalikommal vagy tejföllel és metélőhagymával

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése