2011. április 16., szombat

Tavaszváró leves fűszeres kecskesajt golyóval

Facebook-on a Culinaris által meghirdetett medvehagymás pályázatra készítettem a következő levest. Egy tavaszváró, gyönyörű vibráló zöld és vitamindús leves.



Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 200 gramm zöldborsó
  • 1 db közepes burgonya
  • 80 gramm medvehagyma
  • 60 gramm petrezselyem
  • só, bors
  • 150 gramm puha kecskesajt 
  • 1 teáskanál füstölt csípős fűszerpaprika
  • 1 teáskanál apróra vágott petrezselyem
Elkészítés:
  1. Egy lábosban vajon pirítsuk meg a feldarabolt hagymát és fokhagymát
  2. Tegyük bele a borsót és a hámozott kockára vágott krumplit majd öntsük fel az alaplével
  3. Főzzük 30 percet vagy ameddig a borsó és a krumpli puha nem lesz
  4. Tegyük bele a szárától megszabadított és felaprított medvehagymát és a petrezselymet és abban a pillanatban mikor újra forrni kezd vegyük le a tűzről
  5. Turmixoljuk össze
  6. Majd ha úgy jobban szeretjük passzírozzuk át
  7. A kecskesajtot osszuk el 16 darabba, gyúrjunk belőle golyókat és hempergessük meg a petrezselyemmel elkevert fűszerpaprikában.
  8. Tálaljuk forrón, személyenként 4 golyóval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése