2011. január 23., vasárnap

Csicseriborsó rágcsa

Szeretem a csicseriborsót :)  Mindenhogy. Így is. Nem tudom, hogy merném-e ajánlani másnak, mert a 2 fős tesztcsapatból csak nekem ízlett.


Hozzávalók:
  • Egy zacskó szárított csicseriborsó (250 grammos)
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 lapos teáskanál só
  • 2 lapos teáskanál fűszerpaprika ( én 1 tk édeset és 1 tk csipős füstöltet használtam )
  • őrölt bors
Elkészítés:
Előző nap áztassuk be a csicseriborsót vízbe, másnap mossuk át és főzzük meg egy csipetnyi szódabikarbónával együtt, kb. 1 órát vesz igénybe, de azért kóstoljuk meg mielőtt levesszük a tűzről.
Mossuk át, szűrjük le és szárítsuk meg. Közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Ha már nem olyan nedves a borsónk tegyük bele nyomjuk rá a két gerezd fokhagymát és a 2 evőkanál olajat és jól keverjük össze hogy szépen bevonja a borsókat a fokhagymás olaj.

Tegyük be a sütőbe és 5 percenkét kevergetve süssük 20 percig.

Szedjük papírtörlővel kibélelt tálba és még melegen tegyük rá a paprikát és a sót keverjük össze, őröljünk rá egy kis borsot, kóstoljuk meg és ízesítsük tovább ízlésünk szerint.

Ha az egzotikusabb ízeket szeretjük akkor csináljuk pirospaprika helyett garam masala-val. Illetve szerintem főtt rizshez vagy köleshez keverve vagy csak a tetejére szórva érdekes köret lehet belőle. A maradékot pedig valószínűleg apróbbra zúzva megpróbálom kenyérsütéshez felhasználni.

2 megjegyzés:

  1. Ennek egyszer már én is nekifutottam, de nem áztattam eleget és kemény lett...most újra kedvet kaptam :-)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem konzervesből puhább lehet, mert a konzervben van mindenféle "segédanyag", az pürésítve is kevésbé száraz. De az elveim ellen van :)

    VálaszTörlés