2011. január 4., kedd

Pollo di crema

Ilyen tésztát a Vapiano étteremben ettem először és nagyon ízlett, azóta egy párszor elkészítettem már hasonló módon és nálam abszolút kedvenc a tészták közt. Azt tudnám róla mondani ha nagyon muszáj volna, hogy egy magyaros olasz tészta ( a tejfel, paprika és csirke összetevők miatt kicsit paprikás csirkére hajaz )

Hozzávalók:
  • 4 ek olaj
  • 2 nagy fej hagyma
  • 5 nagy gerezd fokhagyma
  • 200 gramm apróra darabolt csirkemell
  • 4 púpos evőkanál tejföl
  • 1 dl csirkealaplé
  • 4 púpos teáskanál édes rózsa ( ez olyan mint az erős pista csak ez a nem csipős és bio változata, egyébként darált sózott paprika)
  • 3 teáskanál fűszerpaprika ( ha szeretjük csípősen, a fele lehet csipős )
  • 1 teáskanál füstölt fűszerpaprika ( elhagyható, helyette lehet a simából több )
  • 1,5 deciliter tejszín
  • sok-sok petrezselyem, legalább egy nagyobb csokornyi, felaprítva 5-6 evőkanál
  • 1 doboz vagy zacskó olasz tészta (500 gramm), bármilyen nagy-lukú bordázott tészta
Elkészítés:
4 evőkanál olajat magas hőfokon hevítsünk, majd tegyük bele a csirkemellet, utána az apróra vágott fokhagymát és a hagymát, pirítsuk össze őket, majd még mindig magas hőfokon tegyük bele az alaplét és rotyogtassuk addig míg kb. a fele el nem párolog, ekkorra a csirke már puha, a biztonság kedvéért kóstoljuk meg, hogy tényleg puha-e.

Vegyük lejjebb a hőfokot és tegyük bele az édes rózsát és fűszerpaprikákat, keverjük össze majd öntsük fel a tejszínnel és a tejfölt is tegyük bele. Ha összekevertük akkor vegyük fel a hőfokot megint és várjuk meg míg ismét rotyogni kezd, ekkor kész is. Zárjuk el a tüzet és rakjuk bele a petrezselymet.

Közben, vagy utána készítsük el a tésztát a dobozon leírt főzési idő tekintetbevételével. Ha kész szűrőkanállal szedjük a szószba és tálaljuk parmezánnal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése