2012. december 4., kedd

Sütőtökös linguini

Már régóta szemezek vele, hogy kéne valami sütőtökös tésztát csinálni. Amikor sütőtököt sütök mindig teszek el pépesítve a mélyhűtőbe különböző méretekben(150,200,250 grammos kiszerelésekben, mert egy tök nagy és sose használom fel az egészet. Kis darabbal meg nem akarok bohóckodni a sütőben :) Úgyis van egy pár recept amihez felhasználom, pl a sütötökös sütemény.
Elkészítési idő: 30 perc


Hozzávalók:
  • 250 gramm linguini vagy fettucine vagy tagliatelle
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 kövér gerezd fokhagyma
  • 150 gramm sült sütőtökpüré
  • 2 dl tejszín
  • 1-1 csipet majoránna,bazsalikom, oregánó, kakukkfű, rozmaring, koriander és szerecsendió ( vagy 1 teáskanál provance-i fűszerkeverék)
  • 50 gramm tökmag
  • 50 gramm reszelt parmezán
Elkészítés:
  1. Tegyük fel a vajon az aprított fokhagymát amíg el nem kezd illatozni.
  2.  Tegyük bele a sütőtököt és a tejszínt.
  3. A fűszerekkel együtt alacsony lángon forraljuk 10 percet.
  4. Közben elkészítjük a pirított tökmagot.
  5. Ha kész a szósz hozzáöntjük a megfőtt tésztához, tökmaggal és parmezánnal tálaljuk.

Megjegyzések:
  • Volt itthon egy ki maradék márványsajt azt is beletettem, nélküle is nagyon jó, de határozottan hozzátesz az ízéhez.
  • Csinálhatunk fűszeres tökmagot is hozzá, attól még extrább lesz. Ebben az esetben 1 evőkanál vajon kezdjük el pirítani majd sózzuk, ha már piros, tegyünk 1/4 teáskanál füstölt fűszerpaprikát és 1/4 teáskanál őrölt koriandert hozzá majd keverjük át és vegyük le a tűzről.

1 megjegyzés:

  1. A hátérben felsejlő légyölő galóca kelthet némi nemű na mit ?

    De végre van új bejegyzés mit bejegyzés ez már post cunami... :)
    go ahead a béke útján...

    VálaszTörlés