Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 250 gramm linguini vagy fettucine vagy tagliatelle
- 1 evőkanál vaj
- 2 kövér gerezd fokhagyma
- 150 gramm sült sütőtökpüré
- 2 dl tejszín
- 1-1 csipet majoránna,bazsalikom, oregánó, kakukkfű, rozmaring, koriander és szerecsendió ( vagy 1 teáskanál provance-i fűszerkeverék)
- 50 gramm tökmag
- 50 gramm reszelt parmezán
- Tegyük fel a vajon az aprított fokhagymát amíg el nem kezd illatozni.
- Tegyük bele a sütőtököt és a tejszínt.
- A fűszerekkel együtt alacsony lángon forraljuk 10 percet.
- Közben elkészítjük a pirított tökmagot.
- Ha kész a szósz hozzáöntjük a megfőtt tésztához, tökmaggal és parmezánnal tálaljuk.
Megjegyzések:
- Volt itthon egy ki maradék márványsajt azt is beletettem, nélküle is nagyon jó, de határozottan hozzátesz az ízéhez.
- Csinálhatunk fűszeres tökmagot is hozzá, attól még extrább lesz. Ebben az esetben 1 evőkanál vajon kezdjük el pirítani majd sózzuk, ha már piros, tegyünk 1/4 teáskanál füstölt fűszerpaprikát és 1/4 teáskanál őrölt koriandert hozzá majd keverjük át és vegyük le a tűzről.
A hátérben felsejlő légyölő galóca kelthet némi nemű na mit ?
VálaszTörlésDe végre van új bejegyzés mit bejegyzés ez már post cunami... :)
go ahead a béke útján...