2012. december 3., hétfő

Rozmaringos krumplileves csicseriborsóval.

A csicseriborsó van soron a kísérletezési listámon, úgyhogy lehet, hogy a közeljövőben más csicseriborsós étel is lesz. Sajna mire lefényképeztem volna elfogyott :) Ez azt jelenti, hogy bejött :) Úgyhogy ha legközelebb főzök megpróbálom pótolni a kép hiányát.
Elkészítési idő: kb 1,5 óra.


Hozzávalók:
  • 100 gramm csicseriborsó (beáztatva)
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 nagy fej fehér hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 3 teáskanál friss rozmaring apróra vágva
  • 1,5 liter csirkealaplé
  • 2 közepes burgonya felkockázva
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1,5 dl tejszín
  • 4 evőkanál citromlé
  • 100 gramm bébispenót
  • 1 evőkanál friss aprított petrezselyem 
  • Kevés szerecsendió, só és bors
Elkészítés:
  1. A beáztatott csicseriborsót tegyük fel főni1 órára
  2. Az olajon közepes lángon pirítsuk üvegesre a hagymát.
  3. Majd tegyük bele a rozmaringot a fokhagymát és a citromhéjjat és pirítsuk 1 percig.
  4. Öntsük fel az alaplével és tegyük bele a burgonyát és a csicseriborsót.
  5. Főzzük 15 percig amíg a burgonya is puha lesz.
  6. Keverjük össze a tejfölt a tejszínnel, plusz szedjünk ki a forró levesből egy kicsit hozzá.
  7. Majd folyamatos keverés mellett öntsük vissza a levesbe.
  8. Tegyük bele a kissé felaprított bébispenótot, kóstoljuk, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval borssal és szerecsendióval.
  9. Ha felforrt vegyük le a tűzről tegyük bele a petrezselymet, majd pár perc múlva a a citromlét is keverjük bele.
Megjegyzések:
  • A spenótot ki lehet hagyni belőle.
  • A szárított megfőzött csicseriborsó helyett használhatunk konzerves csicseriborsót. Ebben az esetben 1 dobozt tegyünk bele. Ebben az esetben a főzési idő 1 órával kevesebb, hiszen a konzerv csicseriborsó főtt.
  • A tejszín is kihagyható azt csak azért tettem bele mert volt egy bontott a hűtőben :) De jót tett neki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése