Elkészítés: kb. 1-1,5 óra.
Hozzávalók(3-4 személy részére):
- 1 kis fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 csilipaprika
- 2 evőkanál kókuszzsír vagy valamilyen olaj
- 2 tk garam masala
- 1 tk mangópor(elhagyható)
- 1/2 tk őrölt fűszerkömény
- 1 csokor korianderzöld
- 150 gramm csicseriborsó, legalább 2-3 órára beáztatva
- 250 gramm gomba
- Egy 400 grammos konzerves kókusztej
- 1 nagy paradicsom
- Főzzük puhára a csicseriborsót. Ha be volt áztatva rendesen fél óra is elég. De kóstolgassuk hogy megbizonyosodjunk róla, hogy elég puha-e.
- Vágjuk fel a gombát nem túl vékony szeletekre
- A hagymát a fokhagymát és a kimagozott kierezett csilit tegyük aprítógépbe és pasztásítsuk.
- Adjuk hozzá a fűszereket is és a korianderek szárát is dolgozzuk bele.
- A zsiradékon kezdjük el pirítani a currypasztánkat majd tegyük bele a gombát
- Amikor a gomba összeesett tegyük bele a megfőtt csicseriborsót és a kókusztejet
- Vágjuk apróra a paradicsomot és tegyük bele azt is.
- Főzzük nagy lángon fedő nélkül amíg a kókusztej besűrűsödik, kb. 30 perc.
- Tálaljuk rizzsel és szórjuk meg a maradék korianderlevelekkel
- Tehetünk rá joghurtot (ha nem vegánok vagyunk vagy vegán vendéget várunk) illetve megszórhatjuk pirított kesudió darabokkal.
- A két kimagozott csilipaprikától enyhén csípős lett a curry, ha valaki egyáltalán nem szereti a csípőset a csilit cserélje ki édes paprikára. Természetesen akkor nem kell belőle két darab. Csak egy pár karika, a paprika íz kedvéért. Ha pedig az erősebb ízek kedvelői vagyunk akkor benne is hagyhatjuk a magokat a csiliben és akkor tényleg csípős lesz.
- Ha nincs kedvünk csicseriborsóval bíbelődni, használjunk 1 doboz konzerv főtt csicseriborsót.
- Én barna csiperkét használtam, de szerintem a fehér csiperkétől szebb az étel, nagyon barnás lett a szósz, nekem spec jobban tetszene ha sokkal "fehérebb" lenne, de ez csak szépészeti kérdés :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése