2012. december 4., kedd

Narancsos korianderes keksz

Most vettem egy vadi új keksz kiszúró készletet az e-bay-en, úgyhogy gyorsan ezzel a keksszel ki is próbáltam. A keksz azért kerül most dokumentálásra, hogy a kedves uncsi-tesóm meg tudja sütni a vendégeinek. :) Már tavaly meg akartam írni a receptet, de a karácsonyi rohanásban nem volt idő, se leírni, se lefotózni, pedig ez a keksz sikeres ajándék volt.

A frissen vásárolt sütemény nyomó is bevált, ez a keksz remekül megtartja a formáját. Sütés után is olvasható maradt a felirat.
Elkészítési idő: kb. 2 óra
Ebből az adagból körülbelül 2 tepsi keksz lesz.
Hozzávalók:
  • 250 gramm fehér tönkölyliszt
  • 120 gramm cukor
  • 110 gramm puha vaj
  • 1 tojás
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1/2 tk só
  • 2 tk koriandermag ( mozsárban összezúzva )
  • 2 kis narancs lereszelt héja
  • 2 ek tej (nem biztos hogy kell)
Elkészítés:
  1. A száraz hozzávalókat keverjük el.
  2. Majd adjuk hozzá a a vajat és a tojást.
  3. Gyúrjuk össze, ha kell tegyük bele a tejet, lehet hogy kevesebb lehet hogy több kell, a tojástól és a vajtól is függ.
  4. A tészta viszonylag puha, nem ragad és nem morzsálódik.
  5. Takarjuk le és tegyük egy órára hűtőszekrénybe.
  6. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  7. Nyújtsuk 2-3 mm vékonyra
  8. Szúrjuk ki tetszés szerinti formával.
  9. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük 10 percig.
 Megjegyzések:
  • Sima cukor helyett csinálhatjuk nyírfacukorral, úgy kisgyerekek és cukorbetegek is fogyaszthatják mindenféle probléma nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése