2012. május 17., csütörtök

Joghurtos paradicsomleves

Már megint paradicsomleves :) Most joghurtos.  Most ez a kedvencem!

 Elkészítési idő: 40 perc
 Hozzávalók:
  • 1 fel hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál kókuszzsír vagy olívaolaj
  • 800 gramm paradicsom
  • 40 gramm olajban eltett aszalt paradicsom
  • 1 púpos teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 teáskanál fűszerpaprika (csípős ha szeretitek a csípőset)
  • 1 evőkanál agávészirup vagy méz
  • 1/2 liter zöldség alaplé
  •  1 doboz görög joghurt (220 gramm)

Elkészítés:
  1. Vágjuk fel a hagymát és a fokhagymát
  2. Egy evőkanál zsiradékon kis lángon kevergetve főzzük 5 percig
  3. Közben vágjuk fel a paradicsomot
  4. Tegyük bele a hagymába és főzzük 10 percig
  5. Rakjuk bele a kakukkfüvet, a feldarabolt aszalt paradicsomot, az agávészirupot és a fűszerpaprikát 
  6. Főzzük további 20 percig
  7. Turmixoljuk le, tegyük bele az alaplét és a joghurtot
  8. Tálaljuk apróra vágott snidlinggel

Megjegyzések:
  • igyekezzünk ízes-piros paradicsomot vásárolni, mert a narancssárga kényszerérett külföldi paradicsomokból nem lesz olyan finom a leves
  • turmixgéppel és botmixerrel sose lesz tökéletes, ha szeretnénk nagyon krémesre akkor inkább passzírozzuk

2 megjegyzés: