Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
- 1 fel hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál kókuszzsír vagy olívaolaj
- 800 gramm paradicsom
- 40 gramm olajban eltett aszalt paradicsom
- 1 púpos teáskanál szárított kakukkfű
- 1 teáskanál fűszerpaprika (csípős ha szeretitek a csípőset)
- 1 evőkanál agávészirup vagy méz
- 1/2 liter zöldség alaplé
- 1 doboz görög joghurt (220 gramm)
Elkészítés:
- Vágjuk fel a hagymát és a fokhagymát
- Egy evőkanál zsiradékon kis lángon kevergetve főzzük 5 percig
- Közben vágjuk fel a paradicsomot
- Tegyük bele a hagymába és főzzük 10 percig
- Rakjuk bele a kakukkfüvet, a feldarabolt aszalt paradicsomot, az agávészirupot és a fűszerpaprikát
- Főzzük további 20 percig
- Turmixoljuk le, tegyük bele az alaplét és a joghurtot
- Tálaljuk apróra vágott snidlinggel
Megjegyzések:
- igyekezzünk ízes-piros paradicsomot vásárolni, mert a narancssárga kényszerérett külföldi paradicsomokból nem lesz olyan finom a leves
- turmixgéppel és botmixerrel sose lesz tökéletes, ha szeretnénk nagyon krémesre akkor inkább passzírozzuk
Jaj de rég frissült már ez az oldal
VálaszTörlésde most tényleg mi történt
VálaszTörlés