De mivel nem volt itthon dió, kénytelen voltam átgondolni a dolgot, így lett belőle kakaós. Ki fogom próbálni alkalomadtán dióval is. Mert azt sokkal jobban szeretem, meg aztán amúgy is diósra vágytam. :)
Hozzávalók a tésztához:
- 25 gramm lisztből és 125 gramm tejből készült lisztpaszta (tangzhong)
- 310 gramm liszt
- 100 gramm kókusztej vagy tejszín, lehet vegyesen is
- 1 ek burgonyapehely
- 1 ek tejföl
- 2 g szárított élesztő
- 30 gramm olvasztott vaj
- 30 gramm agaveszirup
- 30 gramm olvasztott vaj
- 30 gramm nutella
- 15 gramm kakaópor
- 15 gramm barnacukor
Kisebb szögletes kenyérsütő formában fogjuk sütni, úgyhogy mérjük meg milyen széles az alja az enyémnek kb. 9 cm, és nyújtsuk ki a tésztát 45(4x9)x53(5x9) centisre, kenjük meg az olvasztott vajjal összekevert mogyorókrémmel majd szórjuk meg a kakaó és cukor keverékével szórjuk. Vágjuk fel 9x9 cm-es darabokra, és próbáljuk a szögletes formában egymás mellé sorakoztatni mint egy dominót, ez nem egyszerű feladat, de állítsuk fel a dobozt a kisebbik oldalára és akkor csak egymás tetejére kell raknunk a szeleteket. Megkönnyíthetjük a dolgunkat ha már a nyújtódeszkán 4es halmokat csinálunk belőlük és úgy rendezzük a kenyérsütőbe. Fordítsuk vissza a kenyérsütőformát és lazítsuk fel a halmokat, próbáljunk ügyelni rá hogy a lapok ne nagyon csússzanak egymás alá. De ne lihegjük túl, maximum nem lesz olyan szép, de ugyanolyan ízű lesz. :)
Fóliázzuk le tegyünk rá konyharuhát és hagyjuk kelni 1 órát vagy amíg meg nem duplázódik újra.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és süssük 30-35 percig. A huszadik percnél kanalazzunk rá pár (3-4) evőkanál tejet és süssük tovább.
Készíthetünk hozzá vaníliasodót. Vagy kihűlés után, szeleteljük átlósan, és együk vajjal, mint egy afféle csíkos kalácsot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése