Hozzávalók:
- 180 g hideg kockázott vaj
- 240 gramm mascarpone ( ennyi volt a 250 grammos dobozban :( )
- 260 gramm tönköly fehér liszt
- 50 gramm nyírfacukor ( lehet sima)
- 1 tk sütőpor
- 4 evőkanál mogyorókrém
- 75 gramm darabolt mogyoró vagy más olajos mag ( mandula, dió )
- agávé szirup
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit ( vaj, mascarpone, liszt, sütőpor) gyorsan összedolgozom, nem szabad agyon dolgozni csak annyira, hogy kis vajpettyek kivehetők legyenek benne, kettőbe választom és egyenként kétujjnyi vastag téglára nyújtva, befóliázva beteszem a hűtőbe minimum 2 órára. Akkor sincs baj ha bennhagyjuk egész éjjelre, nem árt neki, sőt, utána egyszerűbb vele dolgozni. Csak nekem általában ha süteményt van kedvem csinálni akkor süteményt csinálok, és nem másnap. Egyedül a kenyérfélékkel tudok előre tervezni.
Mikor kivettem a hűtőből két egyforma téglalapra nyújtom kb. 20x30 centisre, a szélét egyenesre vágom egy késsel, a tészta elég ragadós, sok liszt kell a nyújtáshoz.
Sütőpapírra helyezem, megkenem a töltelékkel , kinyújtom majd ráteszem a másik felét is, ahol lelóg a tészta az előzőről levágom, megkenem a tetejét agávé sziruppal, majd tepsibe teszem és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm.
Vegyük ki a sütőből, ilyenkor még elég puha, de hűlés közben keményedik. Még melegen vágjuk fel, úgy kevésbé törik vágás közben a teteje, de ne bolygassuk amíg egy kicsit nem hűl.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése