Attól függően kinek milyen a sütője több vagy kevesebb idő, nekem kb fél óra alatt melegszik fel 240 fokra, úgyhogy a teljes készítési idő felkeléstől 45 perc. De közben lehet készülődni :)
Hozzávalók 1 db 32 cm-es pizzához:
- 190 gramm liszt
- 1tk sikér
- 100 ml viz
- 2 ek olivaolaj
- 1 ek méz
- 70 gramm 100% hidratáltságú aktív kovász - ha nem tartunk otthon ilyesmit az se baj akkor negyed teáskanál szárított élesztő.
- 100 gramm bacon szalonna
- 1 kissebb fej lila hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál tejföl
- 1 golyó mozzarella sajt
- 60 gramm reszelt füstöltsajt
- petrezselyem
- fűszerpaprika
Másnap reggel kapcsoljuk be a sütőnket 240 fokra( ha lehet akkor ne légkeverősre, úgy jobban szárad a tészta), tegyünk bele egy tálat vízzel a sütő aljára hogy nedvesítsük a sütőteret és kezdjük el összeállítani a pizzánkat, vegyük elő a tésztát és lisztes deszkán nyújtsuk kerekre, attól függően milyen vastagon szeretjük. Tegyük sütőpapírra és tegyük félre. Vágjuk fel a baconszalonnát és teflon serpenyőben pirítsuk, ne teljesen ropogósra mert még a sütőben is pirul majd miközben sül a pizzánk. Karikázzuk fel a lilahagymát és a mozarellát. A fokhagymát nyomjuk szét és egy evőkanálnyival a baconból kisűlt zsiradékkal keverjük össze, majd keverjünk bele 2 evőkanál tejfölt. Ezt a fokhagymás krémet osszuk szét a pizzán, majd tegyük rá a mozzarellát és a füstölt sajtot majd a bacont, végül a lila hagymát. Tegyük be a sütőbe, süssük 10 percig, majd üssünk rá 2 vagy 3 tojást attól függően mennyire szeretnénk tojásosra és süssük még 5 percig.
Vegyük ki díszítsük petrezselyemmel és pirospaprikával. És lehet is reggelizni.
Hát ez olyan jól hangzik, nem beszélve arról, ahogy kinéz, hogy ezt megcsinálom :-)
VálaszTörlésEddig mindenkinek nagyon bejött, sok sikert hozzá.
VálaszTörlés