Hozzávalók:
- 2 evőkanál vaj
- 1 nagy fej fehérhagyma
- 1 közepes burgonya
- 600 g mirelit kukorica ( vagy friss, de semmiképp nem konzerv )
- 3 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 dl szárnyasalaplé
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál tejföl
2 evőkanál vajon dinszteljük meg a felvágott hagymát, majd tegyük bele a 2 gerezd fokhagymát nagyobb darabokra aprítva, pirítsunk rajta egy sort, amíg illatozni kezd, majd tegyük bele a kockákra vágott krumplit és a kukoricát, keverjünk rajta kettőt és öntsük fel a tejjel és az alaplével, fedjük le és kis lángon főzzük, forrástól számított 30 percig.
Turmixoljuk le vagy merülőmixerrel pürésítsük, majd passzírozzuk át. Ez egy unalmas meló de megéri a fáradtságot. Ha kész tegyük vissza a folyadékot a tűzre öntsük bele a tejszínt és a tejfölt és melegítsük majdnem forrásig. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, van aki cukrot is ajánl bele, de szerintem ez így éppen elég édes.
Tálalhatjuk fűszeres kenyérkockákkal vagy bazsalikom olajjal.
köszike :)
VálaszTörlés