Hozzávalók:
- 4 ek olaj
- 2 nagy fej hagyma
- 5 nagy gerezd fokhagyma
- 200 gramm apróra darabolt csirkemell
- 4 púpos evőkanál tejföl
- 1 dl csirkealaplé
- 4 púpos teáskanál édes rózsa ( ez olyan mint az erős pista csak ez a nem csipős és bio változata, egyébként darált sózott paprika)
- 3 teáskanál fűszerpaprika ( ha szeretjük csípősen, a fele lehet csipős )
- 1 teáskanál füstölt fűszerpaprika ( elhagyható, helyette lehet a simából több )
- 1,5 deciliter tejszín
- sok-sok petrezselyem, legalább egy nagyobb csokornyi, felaprítva 5-6 evőkanál
- 1 doboz vagy zacskó olasz tészta (500 gramm), bármilyen nagy-lukú bordázott tészta
4 evőkanál olajat magas hőfokon hevítsünk, majd tegyük bele a csirkemellet, utána az apróra vágott fokhagymát és a hagymát, pirítsuk össze őket, majd még mindig magas hőfokon tegyük bele az alaplét és rotyogtassuk addig míg kb. a fele el nem párolog, ekkorra a csirke már puha, a biztonság kedvéért kóstoljuk meg, hogy tényleg puha-e.
Vegyük lejjebb a hőfokot és tegyük bele az édes rózsát és fűszerpaprikákat, keverjük össze majd öntsük fel a tejszínnel és a tejfölt is tegyük bele. Ha összekevertük akkor vegyük fel a hőfokot megint és várjuk meg míg ismét rotyogni kezd, ekkor kész is. Zárjuk el a tüzet és rakjuk bele a petrezselymet.
Közben, vagy utána készítsük el a tésztát a dobozon leírt főzési idő tekintetbevételével. Ha kész szűrőkanállal szedjük a szószba és tálaljuk parmezánnal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése