A vörös lencsének számos előnye van, de a legfontosabb számomra a hagyományos lencsével szemben, hogy nem kell áztatni és maximum fél óra alatt meg is puhul.
Magas a rosttartalma és emellett tartalmaz, B vitamint, vasat, káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort és lecitint. A vegetáriánus étrend elengedhetetlen alapanyagai a lencsék és az egyéb hüvelyesek, mivel tartalmaznak proteineket is.
Hozzávalók 4 tányér leveshez:
- 20 gramm vaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk örölt fűszerkömény
- fél tk őrölt koriander
- 2 tk tandori masala
- negyed tk csilipehely
- fél tk kurkuma
- 1 konzerv (400 gramm) darabolt paradicsom
- 2,5 dl kókusztej
- 5 dl zöldségalaplé
- 1 evőkanál zöld citromlé
- 125 gramm vörös lencse
Elkészítés:
- Az olvasztott vajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, majd keverjük bele a fűszereket, nagy lángon kb. 30 másodperc alatt pirítsuk illatosra.
- Öntsük bele a paradicsomkonzervet,zöldségalaplét,kókusztejet,citromlét és tegyük bele a lencsét.
- Főzzük kislángon forrástól számított 30 percig amíg a lencse megpuhul.
- Merülőmixerrel pürésítsük, de hagyhatjuk darabosra is, ha úgy jobban szeretjük.
Én most rákkal ( kb. 300 gramm) készítettem, ehhez, főzzük meg a rákokat, ha előfőzöttet veszünk akkor csak pucoljuk meg és vágjuk fel falatnyi darabokra majd csilis olajon pirítsuk meg, tegyünk rá egy evőkanál zöld citromlét és tegyük rá a levesre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése