Elkészítési idő: kb. 2 óra
Hozzávalók 2 tortához:
- 4 tojás
- 2dl olaj
- 150 gramm nyírfacukor
- 430 gramm reszelt sárgarépa
- 110 gramm fehér tönkölyliszt
- 200 gramm teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 60 gramm zabpehely
- 50 ml málnaszörp
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 100 gramm málna + 100 gramm a díszítéshez
- 1 nagy doboz mascarpone (500 grammos)
- 1 doboz tejszín (200 grammos)
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- porcukor ízlés szerint (lehet kóstolgatni mennyire édes :) )
- Melegítsük elő a sütőt 175 fokra
- Keverjük össze a tojást a cukorral majd ha már habos és a cukor feloldódott öntsük hozzá az olajat.
- Keverjük össze a többi hozzávalót majd öntsük hozzá az olajas-tojásos keveréket
- Tegyük bele a málnát
- Béleljünk ki 2 kerek tortaformát sütőpapírral és felezzük el benne a tésztákat
- Süssük légkeveréssel 40 percig
- Tűpróbával ellenőrizzük hogy átsült-e
- Hagyjuk kihűlni majd készítsük el a mascarponés krémet
- Vegyük elő a mascarponét a hűtőből amíg hűl a torta, hogy ne legyen olyan kemény
- Kb 1 óra múlva verjük fel a tejszínt a porcukorral, majd keverjük bele a mascarponét és a vaníliát.
- Felezzük el és osszuk el a két tortán.
- Díszítsük málnával.
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlés