2013. január 26., szombat

Málnás répatorta

Születésnapra készült a következő répatorta. De mivel nagyon szeretjük ezért rögtön kettőt csináltam, egyet az ünnepeltnek egyet meg magunknak itthonra :)


Elkészítési idő: kb. 2 óra

Hozzávalók 2 tortához: 
  • 4 tojás
  • 2dl olaj
  • 150 gramm nyírfacukor
  • 430 gramm reszelt sárgarépa
  • 110 gramm fehér tönkölyliszt
  • 200 gramm teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • 60 gramm zabpehely
  • 50 ml málnaszörp 
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 100 gramm málna + 100 gramm a díszítéshez
Hozzávalók a krémhez:
  • 1 nagy doboz mascarpone (500 grammos)
  • 1 doboz tejszín (200 grammos)
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • porcukor ízlés szerint (lehet kóstolgatni mennyire édes :) )
Elkészítés:
  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra
  2. Keverjük össze a tojást a cukorral majd ha már habos és a cukor feloldódott öntsük hozzá az olajat.
  3. Keverjük össze a többi hozzávalót majd öntsük hozzá az olajas-tojásos keveréket
  4. Tegyük bele a málnát
  5. Béleljünk ki 2 kerek tortaformát sütőpapírral és felezzük el benne a tésztákat
  6. Süssük légkeveréssel 40 percig
  7. Tűpróbával ellenőrizzük hogy átsült-e
  8. Hagyjuk kihűlni majd készítsük el a mascarponés krémet
  9. Vegyük elő a mascarponét a hűtőből amíg hűl a torta, hogy ne legyen olyan kemény
  10. Kb 1 óra múlva verjük fel a tejszínt a porcukorral, majd keverjük bele a mascarponét és a vaníliát.
  11. Felezzük el és osszuk el a két tortán.
  12. Díszítsük málnával.

1 megjegyzés: