2011. február 27., vasárnap

Kókusztejes Csirkeleves rizzsel

Krémes, kiadós leves. Ez egy lusta hétvége volt, bevásárlás nélkül, úgyhogy ami itthon volt kb. abból készült. Nem lett volna rossz ha van benne még valami gombaféle is, illetve újhagyma szintén csíkokra vágva a tálaláshoz, de így is megállja a helyét bármelyik háztartásban, ahol kedvelik a különlegesebb ízeket. Személy szerint én imádom a kókusztej és a citromfű harmóniáját.

Belegondolva kicsit hihetetlennek hangzik, hogy ezek a különleges fűszerek és fűszernövények vannak itthon, de ilyesmiket mindig tartok a mélyhűtőben, ha elfogyasztom akkor után töltöm, hogy ne fordulhasson elő hogy nincs itthon :)
Hozzávalók:
  • 4 evőkanál vaj
  • 1 csirkemell (kb. 300 gramm)
  • 1 kissebb fehérhagyma apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 evőkanálnyi reszelt gyömbér
  • 1 liter csirkealaplé
  • 5 cm citromfű rétegeire szedve
  • 200 ml zsíros kókusztej ( nem cukrozott )
  • 4 teáskanál thai zöld curry fűszerkeverék
  • 3 evőkanál apróra vágott friss korinader (vagy mélyhűtött)
  • 1 nagy répa gyufaszálra szeletelve
  • 100 gramm rizs (vadrizses rizskeverék)
Elkészítés:
  1. Főzzük meg a rizst.
  2. Vajon pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd tegyük bele a curry fűszert és pirítsuk tovább míg jó illatos nem lesz.
  3. Adjuk hozzá az apró darabokra vágott csirkét és kevergetve pirítsuk míg kellően át nem fehéredik a csirke.
  4. Tegyük bele a gyömbért és ezzel is pirítsuk további 5 percig, kevergetve
  5. Öntsük bele a kókusztejet és az alaplét
  6. Főzzük ameddig a csirke teljesen meg nem puhul (30-60 perc)
  7. Majd tegyük bele a répát és csak egyet rottyantsunk rajta, nem akarjuk, hogy a répa szétfőljön.
  8. Zárjuk el a tüzet és tegyük bele az apróra vágott koriandert
  9. Szedjünk rizst a tányérba majd merjük rá a levest.
Jó étvágyat hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése