Hozzávalók 4 személyre:
- 500 gramm nyúlhús (pl. combfilé)
- 1 evőkanál vaj.
- zsálya
- bacon szalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 3 púpos teáskanál dijoni mustár
- 3 evőkanál tejföl
- krokett (32 db)
- Só és bors
- Díszítéshez petrezselyem
Elkészítési idő: 2 óra
Elkészítés:
- A nyulat vágjuk hosszúkás darabokra. Ha combfilét vettünk akkor ez kb 4 combfilé. 1 combot 3 darabra vághatunk
- Sózzuk borsozzuk majd teflon serpenyőben, vajon süssük pirosra mindkét oldalát.
- Melegítsük elő a sütőt 240 fokra.
- Ha kihűlt tegyünk mindkét felére 1-1 zsálya levelet és alaposan csomagoljuk be bacon szalonnába.
- Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük amíg a bacon meg nem pirul.
- Közben a serpenyőbe amiben a nyulat pirítottuk tegyünk egy gerezd szét nyomott fokhagymát, majd a tejszínt és a dijoni mustárt. És melegítsük fel.
- Ha rotyog sózzuk-borsozzuk és vegyük le a tűzről.
- Tegyük bele a tejföl és keverjük simára.
- Süssünk krokettet, személyenként 8 darabbal számolva.
- Kb ekkorra megsül a nyúl is :)
- Jó étvágyat!
Yep, Yep. Where is the picture about it ?
VálaszTörlésSzia
VálaszTörlésTalàltam egy elütést, telón serpenyő, gondolom az teflon serpenyő.
Tovàbbi bejegyzések reményében maradok őszinte híved.
:-)
Köszi :) Az az auto-correct funkció :) Néha megőrül.
TörlésJa még egy észrevétel:bacon szalonna , majd bacon. Sokak gondoljàk, hogy ez egy pleonazmus, egy olyan jelzős szerkezet ahol a "jelző" ugyanazt fejezi ki mint a jelzett szó. Pl. Emberi humànum, champion gomba.De nem itt, mert a bacon elem eredetjelző, ami a hosszú testű hússertésre utal. Ezért tehàt a magàban àlló bacon szónak itt most nincs értelme.
VálaszTörlés