Elbukni 1 dolgon lehet, a rossz minőségű csirkén, néha szembejön 1-1 olyan csirke ami valamiért túlzottan vizes, ezért amikor a sütőbe teszem nagyon sok vizet ereszt , ettől aztán sok lesz a lé rajta és nem is lesz olyan krémes. Ezen csak úgy tudunk segíteni ha fólia nélkül jóval tovább sütjük mint kéne, várva hogy elpárologjon a felesleges lé. Vagy drasztikusabb módszerhez folyamodunk és lekanalazunk róla egy kis vizet a sütés felénél, addigra azért kiderül ha beválasztottunk egy rossz csirkét. Ha jófajta tanyasi csirkét veszünk ez nem fordul elő.
Hozzávalók:
- 850 gramm csirkemell
- 2 ek olaj
- 2 ek vaj
- 3 pritamin paprika
- 3 közepes vagy nagy hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 doboz hámozott kockázott paradicsom (400 gramm)
- 2 dl tejszin
- 2 ek tejfel
- 1 deci csirkealaplé
- 3 ek friss aprított petrezselyem
- 2 tk füstölt fűszerpaprika
- 2 tk szárított oregánó
- 2 tk szárított bazsalikom
- só és bors
- friss bazsalikom a díszítésre
Közben félbevágjuk, kimagozzuk és felszeleteljük a pritamin paprikákat, a hagyma után ez kerül a teflon serpenyőbe, addig pirítjuk amíg el nem veszti kicsit a tartását és esetleg egy pár oldala nagy lángon lepirul ( ha nem lenne füstölt fűszerpaprikánk ez majd ad neki egy kis füstös ízt ).
Ezután ezt is hozzáadjuk a csirkéhez, és egy kicsit átforgatjuk, hogy alul felül legyen hagyma és paprika is a hús körül. Ennél a pontnál tehetünk a a teflonserpenyőbe egy újabb evőkanál olajat, majd belenyomjuk a megpucolt fokhagymákat és amikor illatozni kezd, felöntjük egy deci húslével, és hozzáadjuk a füstölt fűszerpaprikát ( ha nincs ilyenünk használhatunk simát is ), keverünk rajta egyet és mehet bele a paradicsomkonzerv, majd a szárított fűszerek ( oregánó, bazsalikom ), és a tejszin.
5 percet rotyogtatjuk, elzárjuk a lángot, majd beletesszük a tejfölt, a petrezselymet és ráöntjük a csirkére. Lefedjük alufóliával és 200 fokra melegített sütőbe tesszük 40 percre. Közben megreszeljük a cheddar és a gouda sajtokat, és mikor letelt a 40 perc levesszük az alufóliát, rászórjuk a sajtot és visszatoljuk 10 percre a sütőbe, hogy a sajt rápiruljon, a gyorsaság kedvéért feljebb tekerhetjük a hőfokot ilyenkor. Ha kész kivesszük megszórjuk bazsalikommal és vagy friss bagettel vagy valamilyen főtt spagettivel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése