Ez egy tartalmas és sűrű leves, kis kapacitású embereknek főételnek is elég.
Hozzávalók:
- 1 nagy vagy 2 kicsi vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 35 deka csirkemell
- 300 gramm morzsolt kukorica
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk őrölt koriandermag
- 2 kicsi vagy 1 nagy babérlevél
- 1 kissebb ágacska friss vagy 1 tk szárított kakukkfű
- 2 kocka fagyasztott aprított korianderzöld (ilyenkor már macerás hirtelen frisset kapni, ezért mindíg van a mélyhűtőben)
- 1 kissebb csokor petrezselyem
- 1 liter zöldség vagy szárnyas alaplé
- 2 deci tejszín
- 2 ek tejföl
- 1 ek kukoricalisz
Fedő alatt kis lángon addig főzzük amíg a csirke meg nem puhul, ennek ideje nagyban függ attól mennyire pirítottuk le a csirkét az elején. Ha a csirke megpuhult, mehet bele a sűrítőanyag.
A tejszínt a tejfölt és a kukoricalisztet csomómentesre keverjük egy tálban majd lassan a leveshez öntjük.
Mikor felforr elzárjuk a tüzet és hozzáadjuk a friss apróravágott petrezselymet. Ha van itthon vagy fel vagyok rá készülve, friss korianderzölddel jobban szeretem petrezselyem helyett.
Álltalában reszelt cheddar sajttal tálalom, de anélkül is jó :)
Nyami-nyami! Kéretik feltenni a hús nélküli kukorica krémleves receptjét is. :)
VálaszTörlés