Hozzávalók az alaptésztához:
- 300ml tej
- 1 púpos tk szárított élesztő
- 100 gramm barnacukor
- 1/2 kk só
- 150 gramm puha vagy olvasztott vaj
- 1 tojás
- 700 gramm tönkölyliszt
Hozzávalók a töltelékhez:
- 2 ek vaj
- 2 ek mogyorókrém
- 60 gramm cukrozott kakaópor ( én narancsos forrócsokiport használtam kakaó helyett, ez van éppen itthon)
Én a kelt tésztákat álltalában a kenyérsütőgéppel gyúratom és kelesztem de természetesen lehet kézzel is. Abban az esetbeg dagasztás, kelesztés míg duplájára nem nő. Ezután két darabba vágom és egyenként 35 centi széles téglalapra nyújtom, kb 4 mm vékonyra. A vajat és a mogyorókrémet összemelegítem mikróban és összekeverem, a felével megkenem az első téglalapot, majd rászórom a kakaópor felét. Feltekerem a hosszabbik oldalról, majd 12 darabba vágom. Muffinpapírba teszem, majd bele a muffintepsibe. Ugyanezt megteszem a tészta másik felével is. Majd hagyom duplájára kelni.
Ha megkelt 200 fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt készre sütöm. Aztán már csak meg kell enni :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése