A megadott mennyiség 4 személy részére előételnek, 4 db 1 decis kerámia felfújtformához elég.
Hozzávalók:
- 80 gramm köles
- 1 tk vaj
- 1 ek tejföl
- 8 szelet tiroli sonka
- 120 gramm juhtúró
- 30 gramm ementáli sajt
Megvárom míg kihűl majd hozzákeverem a tejfelt és a juhturót, felvágom az ementáli sajtot kockákra, így lesznek benne ementáli oázisok :), és ezt is belekeverem.
4 kerámia felfújtformát kikenek elég kevés vajjal, majd kibélelem a sonkával vagy baconnal. Én kereszt formában tettem bele és miután megtöltöttem a köleses keverékkel ráhajtottam a maradékot a tetejére, a tiroli sonka elég széles elég volt formánként kettő, gondolom baconnel másképp érdemes eljárni mert az hosszabb és vékonyabb.
Miután kibéleltem a formát szétosztom benne a kölest és 220 fokra melegített sütőben 20 perc alatt készre pirítom, kiborítom a formából, félbevágom és tejfellel tálalom.
Természetesen lehet többet csinálni ha nem előételnek szánjuk, illetve nem muszáj külön porciózni, bár így sokkal látványosabb meg a sonkával is könnyebb kibélelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése