Kefir helyett lehet joghurtot vagy tejfölt használni, az eredeti receptben író van, de mióta egyszer megkívántuk és csak Andechser Citromos Kefír volt itthon, azóta mással el sem tudom képzelni, a citromos kefir annyit adott hozzá, hogy már hiányzik, ha nincs benne.
Hozzávalók a gyümölcshöz:
- 750 gramm gyümölcs
- 2 evőkanál nyírfacukor
- 1 evőkanál balzsamecet
- 125 gramm teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 125 gramm rétesliszt
- 70 gramm vaj
- 70 gramm nyírfacukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1,5 deciliter kefir
- Tegyük bele a darabokra vágott gyümölcsöket egy lábosba, keverjük össze a balzsamecettel és a 2 evőkanál cukorral és tegyük fel kis lángra, rotyogtassuk pár percig majd vegyük le a tűzről.
- Keverjük össze a liszteket a sütőporral.
- Tegyük bele a hideg felkockázott vajat és morzsoljuk el benne egészen apróra.
- Majd tegyük bele a többi hozzávalót és dolgozzuk ki, egy ragadós darabos könnyű tésztát kapunk.
- Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
- Tegyük egy tűzálló edény aljára a gyümölcsöt, majd tépkedjük vagy kanalazzuk a tetejére a tésztát.
- kb. 4 teáskanál barna cukorral szórjuk meg a tetejét.
- Tegyük az előmelegített sütőbe 30 percre.
Nyami
VálaszTörléskedvencem <3 (L)
VálaszTörlés