2010. november 7., vasárnap

Zombi ujjak

Halottak napjára ( divatosabban halloweenre ) készítettük, egy kedves barátnémmal, ezeket az undi sütiket. Nagy szerencsék volt szerintem hogy nem volt itthon megfelelő mennyiségű teljes kiőrlésű liszt, ezért egy részét teljes kiőrlésű rozsliszttel helyettesítettük, ettől aztán olyan diós íze lett.


Hozzávalók ( 2 tepsihez ):
  • 1/2 bögre teljes kiörlésű tönkölyliszt
  • 1/2 bögre teljes kiörlésű rozsliszt
  • 1 bögre tönkölyliszt
  • 1 bögre barna rizsliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1/2 bögre juharszirup
  • 1/2 bögre semleges ízű olaj
  • 2 tk vaníliapor
  • 2 tk természetes narancs aroma
  • 1 tk só
  • természetes zöld ételfesték ( spenótból, kihagyható, csak a foltos zöld színhatás miatt érdekes )
  • felezett hámozott mandula a körömhöz
  • lekvár
Keverjük össze először a száraz hozzávalókat, majd keverjük bele a nedveseket is, ha nem érezzük elég gyúrhatónak akkor evőkanalanként adagoljunk hozzá hideg vizet.  Mikor kellően kemény, de nem morzsálódó tészta lesz belőle, keverjük bele az ételfestéket, úgy hogy a tésztára csepegtetjük itt-ott aztán nem gyúrjuk soká, hogy zöld foltok maradjanak benne, majd csomagoljuk folpack-ba és tegyük be a hűtőbe fél órára.

Ha letelt a fél óra, kezdjünk el hengereket ( női középső ujj nagyságúakat ) formálni belőle, a hengerek végére nyomjuk oda a mandulát majd vegyük el, tegyünk alá egy kis lekvárt, nembaj ha amikor visszatesszük a mandulát kilóg alóla, így még undibb lesz a végére :) Ha nem teszünk alá lekvárt le fog esni a köröm sütés után, mi is csak a második tepsinél alkalmaztuk ezt a módszert az első tepsi körmeit máshogy ragasztottuk vissza. Az ujjkara kés élével nyomjunk kis vágásokat az ujjperceknél, az élethűség kedvéért ( bár nem tudom igazából milyen is egy zombi ujja )

200 fokon 12 percig sütjük.
Csak kellően progresszív embereknél próbálkozzunk ezzel a sütivel, mert ez a verziója az ujjaknak meglehetősen bizarr.  Jó étvágyat :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése