Hozzávalók ( 2 tepsihez ):
- 1/2 bögre teljes kiörlésű tönkölyliszt
- 1/2 bögre teljes kiörlésű rozsliszt
- 1 bögre tönkölyliszt
- 1 bögre barna rizsliszt
- 1 tk sütőpor
- 1/2 bögre juharszirup
- 1/2 bögre semleges ízű olaj
- 2 tk vaníliapor
- 2 tk természetes narancs aroma
- 1 tk só
- természetes zöld ételfesték ( spenótból, kihagyható, csak a foltos zöld színhatás miatt érdekes )
- felezett hámozott mandula a körömhöz
- lekvár
Ha letelt a fél óra, kezdjünk el hengereket ( női középső ujj nagyságúakat ) formálni belőle, a hengerek végére nyomjuk oda a mandulát majd vegyük el, tegyünk alá egy kis lekvárt, nembaj ha amikor visszatesszük a mandulát kilóg alóla, így még undibb lesz a végére :) Ha nem teszünk alá lekvárt le fog esni a köröm sütés után, mi is csak a második tepsinél alkalmaztuk ezt a módszert az első tepsi körmeit máshogy ragasztottuk vissza. Az ujjkara kés élével nyomjunk kis vágásokat az ujjperceknél, az élethűség kedvéért ( bár nem tudom igazából milyen is egy zombi ujja )
200 fokon 12 percig sütjük.
Csak kellően progresszív embereknél próbálkozzunk ezzel a sütivel, mert ez a verziója az ujjaknak meglehetősen bizarr. Jó étvágyat :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése