Hozzávalók:
- 100 gramm kukoricadara
- 400 gramm víz
- 1 mozzarellagolyó
- 200 gramm darabolt konzervparadicsom, vagy friss
- 8 újhagyma
- 1 evőkanál olíva olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 gramm parmezánsajt
- friss bazsalikom
- oregánó, só, bors, szerecsendió
- A vizet forraljuk fel, tegyük bele a darát és egy negyed teáskanál sót, keverjük jól össze, takarjuk le és a lehető legkisebb lángon főzzük meg, a kukoricadara csomagolásán található ideig. Bár a zacskó 40 percet írt, a puliszkám 20 perc alatt elfőtte a levét és megpuhult.
- Daraboljuk fel az újhagymát és a zöldjét keverjük az elkészült polentába, kóstoljuk meg és ízlés szerint sózzuk meg. Tegyük vissza a fedelét és hagyjuk állni amíg a többi dolgot elkészítjük.
- Az újhagyma fehér darabolt részét az 1 evőkanál oliva olajon pirítsuk meg, tegyük bele a szétnyomott fokhagymát majd a paradicsomot.
- Fűszerezzük fél teáskanál szárított oregánóval, reszeljünk rá egy leheletnyi szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk és rotyogtassuk 2 percig.
- Egy sütőtálat olajozzunk ki és simítsuk bele a polentát, tegyük rá a reszelt parmezánt, kanalazzuk rá a paradicsomszószt, szórjuk meg apróra vágott friss bazsalikommal és karikázzuk rá a mozzarellát.
- Tegyük forró sütőbe ameddig a mozzarella megpirul. ( kb. 15 perc - 230 fokon )
- Tálaljuk salátával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése