Hozzávalók:
- 250 gramm spenót, tisztítás után 200 gramm
- 1 doboz 250 gramm paneer sajt, helyettesíthető több helyen kapható halumi sajttal
- 2 löttyintés tej
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 2 gerezd szétnyomott fokhagyma
- 1/2 tk őrölt koriander
- só és bors
- Forraljunk fel vizet és dobjuk bele a spenótot 3 percre, majd gyorsan vegyük ki és hideg vízzel hűtsük le, hogy szép zöld maradjon.
- Tegyük aprítógépbe egy kis tejjel és turmixoljuk össze. Tegyük félre.
- Egy teflonserpenyőben hevítsünk 1 evőkanál olajat, tegyük bele az egyik fokhagymát és az őrölt koriandert, pirítsuk kicsit.
- Mikor a fűszerek már illatoznak, tegyük hozzá a kockára vágott sajtot és rázva-keverve pirítsuk amíg a sajtkockák szépen megpirulnak.
- Vegyük ki a sajtot a serpenyőből és tegyük bele a leturmixolt spenótot a másik fokhagymát és a gyömbért, forraljuk össze, majd tegyük bele vissza a sajtot.
- Keverjük össze, kóstoljuk meg és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Vigyázzunk mert a halumi elég sós sajt.
- Tálaljuk joghurttal és naan kenyérrel
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése