Aki nem szereti a nehezebb tésztájú palacsintákat és nincs rákényszerítve, hogy tojásmentest egyen, az csinálja tojással és teljes kiőrlésű liszt nélkül, az a változat jobban megfelel az átlagízlésnek.
Nekem ebből a mennyiségből 14 db palacsinta született, így két 7emeletes tortát csináltam, így könnyebb enni, nem csúszkálnak annyira a rétegek miközben vágom a villával. Természetesen lehet egy magasabbat is csinálni, mert úgy meg szebb. :)
Hozzávalók a krémhez:
- 2+2 dl tejszin
- 200 gramm étcsokoládé
- 250 gramm eper
- 125 gramm fehér tönkölyliszt
- 40 gramm teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 50 gramm cukrozatlan kakaópor
- 1 tk vaniliapor
- 1/4 tk só
- 70 gramm agaveszirup
- 80 gramm olvasztott vaj
- 1 tk sütőpor
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 50 gramm kukoricakeményítő
- 300 gramm tej
- 150 gramm víz
- Készítsük el a krémet előre, könnyebb bánni vele ha állt egy kicsit a hűtőben.
- 2 dl tejszínt forrásig melegítsünk fel a tűzön, majd zárjuk el és dobjuk bele a kockákra tördelt csokoládét, kevergessük addig ameddig az összes csokoládé felolvad és a massza szép fényes és egynemű lesz.
- Hagyjuk állni 1 órát, hogy hűljön a meleg csokimassza
- Verjük fel a másik 2 dl tejszínt kemény habbá és óvatosan dolgozzuk bele a csokimasszába
- Tegyük a hűtőbe legalább 1 órára
- Közben elkezdhetjük megcsinálni a palacsintákat
- Keverjük össze külön a száraz hozzávalókat és külön a nedves hozzávalókat, majd keverjük össze
- Hevítsünk fel egy teflonserpenyőt és egyenként süssük meg a palacsintákat ( zsiradék nélkül is menni fog, sőt úgy szebb lesz a palacsinta felülete, de ha úgy nehéznek ítéljük a sütést, kenegessük nyugodtan a teflont zsiradékkal )
- Takarjuk le hogy ne száradjon ki és várjuk meg míg kihűlnek.
- Ha a krém is jó állagú a hűtőben és a palacsinta se meleg, akkor rétegezzük egymásra a palacsintákat és a krémet mint egy tortát. Egy palacsinta, egy kis krém, egy kevés darabolt eper, megint egy palacsinta, megint krém, megint eper és így tovább :)
Na ettől jól indult a hétfő reggel:-) nagyon nagy ötlet!
VálaszTörlés