Hozzávalók 4 személyre:
- 1 evőkanál vaj
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 liter zöldségalaplé
- 200 gramm zöldborsó
- 1 db közepes burgonya
- 80 gramm medvehagyma
- 60 gramm petrezselyem
- só, bors
- 150 gramm puha kecskesajt
- 1 teáskanál füstölt csípős fűszerpaprika
- 1 teáskanál apróra vágott petrezselyem
- Egy lábosban vajon pirítsuk meg a feldarabolt hagymát és fokhagymát
- Tegyük bele a borsót és a hámozott kockára vágott krumplit majd öntsük fel az alaplével
- Főzzük 30 percet vagy ameddig a borsó és a krumpli puha nem lesz
- Tegyük bele a szárától megszabadított és felaprított medvehagymát és a petrezselymet és abban a pillanatban mikor újra forrni kezd vegyük le a tűzről
- Turmixoljuk össze
- Majd ha úgy jobban szeretjük passzírozzuk át
- A kecskesajtot osszuk el 16 darabba, gyúrjunk belőle golyókat és hempergessük meg a petrezselyemmel elkevert fűszerpaprikában.
- Tálaljuk forrón, személyenként 4 golyóval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése