Hozzávalók:
- 150 gramm tönkölyfehérliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 zöld citrom reszelt héja
- 1 tk vaníliapor
- 2 tk zöld citromlé
- 1 tojás
- 170 gramm tejföl
- 15 gramm olaj
- 25 gramm agave szirup
- 2 evőkanál cukor ( por vagy kristály - attól függően, zavar-e ha recseg a fogad alatt)
- 1 púpos teáskanál fahéj
- 1 evőkanál vaj
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra
- Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a citromhéjjal és a vaníliaporral
- Egy másik edényben habverővel keverjük habosra a tojást, majd tegyük bele a szirupot, a tejfölt, az olajat és a citromlét
- Keverjük hozzá a száraz hozzávalókat
- Osszuk el egyenletesen 12 kiolajozott muffinformába
- Tegyük a sütőbe 10 percre
- Közben olvasszuk meg az 1 evőkanál vajat
- Keverjük össze a két evőkanál cukrot a fahéjjal.
- Vegyük ki a sütőből a formákat hagyjuk pihenni 10 percet
- Borítsuk ki a formából
- Kenjük meg vajjal a tetejét és forgassuk bele a fahéjas cukorba
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése