2010. december 25., szombat

vegán amerikai palacsinta

Eddig a Nigella féle amerikai palacsintát csináltam ünnepélyes reggelekre vagy mikor már nagyon akartuk, de ez jobban bejön, nincs benne tojás és a banán íze remekül feldobja a tésztát.


2010. december 11., szombat

Egzotikus répatorta

A Répatorta sokaknak a nyuszikás viccet juttatja az eszébe, innen az a bizarr érzés is, hogy ilyen márpedig nincs. Akkoriban mikor én ezt a nyuszikás viccet először hallottam itt Magyarországon biztos, hogy nem volt és én nem is hallottam róla, hogy egyáltalán létezik ilyen a világban. Aztán persze idővel beszivárgott a köztudatba de eleinte akkor is egy bizarr viccnek gondoltam az egészet.
 "Csókolom répatorta van?" - Hát van :)
A következő recept nagyobb mennyiségű süteményre elegendő, nekem egy szögletes (kb 20x20) és egy kerek (hagyományos méretű) tortaformába lett elegendő. De a mennyiségek felezhetőek, szóval kevesebbel is lehet kisérletezni.


2010. december 5., vasárnap

Húsos enchillada

Ez egy finom sajtos "mexikói lasagna" vagy egy "sütőben sült burritó". Az enchillada egy gyűjtőfogalom az olyan tortilla lapból készített ételekre amiken van valami szósz (esetünkben most szimplán tejföl) és sütőben sül. A leírt recept 10 tortillalaphoz készült, ez 10 átlagos étkű személynek elég, de a hozzávalók mennyiségén arányosan csökkentve természetesen kevesebb lapból is elkészíthető.