2010. október 24., vasárnap

Citromos zöldségkrémleves csirkével és gombóccal

Ez a nem túl szép :) de annál finomabb, tartalmas és jó sűrű téli leves, korianderrel és csirkemellel készül. Aki nem szereti a csirkemell szárazságát nyugodtan csinálhatja felső comb filével is. A koriander és a friss citrom frissességét kiegészíti a kaffir lime levél, de ha valakinek nincs ilyen otthon akkor se keseredjen el, csinálja meg nélküle. Ha mégis szembejönne valamikor mindenképp érdemes venni, mélyhűtőben nem sok helyet foglal és szinte bármeddig eláll.


2010. október 21., csütörtök

Juhtúrós köles

A kölest is és a juhtúrót is imádom, ebből egyenes úton következik, hogy kell valami étel amiben mindkettő benne van. Ez az étel nálam 5ből 5 pontos, imádom.


2010. október 20., szerda

Hogyan lesz a lila krumpliból zöld pogácsa ?

Mivel van itthon lila krumpli, és már szeretném ha elfogyna mert félek hogy nem bírja soká. Ezzel sütöm az éppen aktuális favorit kenyeret is, gondoltam kipróbálom milyen lesz krumplis pogácsának. Bár a krumplis pogácsa nem a kedvencem, és ezután sem lesz az, de érdekes volt látni testközelből a színváltást :)

2010. október 16., szombat

Krémes tepsis csirke olaszosan

A hozzávalókból talán arra lehet asszociálni, hogy ez valami lecsós csirke , de mivel nem szeretem a lecsót határozottan állítom, hogy ez nem AZ. :) A sajt miatt nyúlós, a tejszin és tejföl miatt krémes csirkemelldarabok finom és egyszerü fogás.

Elbukni 1 dolgon lehet, a rossz minőségű csirkén, néha szembejön 1-1 olyan csirke ami valamiért túlzottan vizes, ezért amikor a sütőbe teszem nagyon sok vizet ereszt , ettől aztán sok lesz a lé rajta és nem is lesz olyan krémes. Ezen csak úgy tudunk segíteni ha fólia nélkül jóval tovább sütjük mint kéne, várva hogy elpárologjon a felesleges lé. Vagy drasztikusabb módszerhez folyamodunk és lekanalazunk róla egy kis vizet a sütés felénél, addigra azért kiderül ha beválasztottunk egy rossz csirkét. Ha jófajta tanyasi csirkét veszünk ez nem fordul elő.

2010. október 13., szerda

Kakaós muffincsiga

Ezt az alaptésztát sokféle süteményhez használom. Most éppen a muffincsigához. De álltalában félbe veszem a tésztát és kétféle süteményt csinálok belőle, mert így praktikusabb. Vegánok kihagyhatják a tojást ( kipróbáltam már, működik úgy is ) és a vajat helyettesíthetik margarinnal.


2010. október 11., hétfő

Krémes kukoricás leves

A levesek talán a legkedvesebb ételek a számomra, sokszor bármilyen főételt elcserélnék egy jó levesre.
Ez egy tartalmas és sűrű leves, kis kapacitású embereknek főételnek is elég.


2010. október 8., péntek

Citro(m)ákos cupcake

Mikor teljesen tojás mentes életet éltem akkor fejlődött ki ez a finom tojás mentes muffintészta.

 "Muffins are just ugly cupcakes" - bár szerintem a muffin se ronda, csak nem csicsás :)